Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Właścicielem serwisu internetowego (Operatorem Systemu) dostępnego pod adresem https://rjsconsulting.pl jest RJS Consulting sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie ul. Lindleya 16; 02-103 Warszawa, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000271918, NIP: 118187809 REGON: 140833415, email: biuro@rjsconsulting.pl
  2. Administratorem danych osobowych jest Operator Serwisu.
  3. Osobie przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.
  4. Podane dane osobowe będą przetwarzane w celach związanych z realizacją umowy oraz w celach marketingowych i promocyjnych.
  5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne jednakże niezbędne do prawidłowego przesłania zapytań przez udostępnione formularze kontaktowe.
  6. Przetwarzanie danych w celach marketingowych i promocyjnych będzie się odbywało wyłącznie na podstawie osobnych zgód wyrażonych przez Użytkownika na rzecz Operatora Serwisu.
  7. W przypadku braku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych Użytkownika w celach marketingowych i promocyjnych, dane te nie będą przetwarzane w tych celach.
  8. Dane osobowe Użytkowników przetwarzane są wyłącznie w celach.
    1. prawidłowej obsługi realizacji zapytań przesłanych przez Użytkownika do Operatora Systemu
    2. marketingowych i promocyjnych.
  9. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do prawidłowej obsługi zapytań, jednakże nie dłużej niż 1 rok od daty złożenia zapytania. W odniesieniu do danych przetwarzanych w celach marketingowych i promocyjnych przez okres pięciu pełnych lat kalendarzowych, liczonych od dnia 1 stycznia następującego po dacie wyrażenia zgody.
  10. Osobie przysługuje prawo wniesienia skargi do PUODO, gdy uzna, że przetwarzanie jej danych osobowych, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  11. Operator Serwisu ma prawo przesyłać na adres e-mail Użytkownika niezbędne powiadomienia związane z bieżąca realizacją umowy oraz powiadomienia związane z dochodzeniem roszczeń własnych z tytułu świadczonych usług na rzecz Użytkownika.
  12. Dane osobowe nie będą przekazywane innym podmiotom w celach marketingowych, promocyjnych i handlowych.
  13. Dane mogą być udostępnione odbiorcom danych, uprawnionym do dostępu do danych na podstawie przepisów prawa.
  14. Administrator Danych Osobowych poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń organizacyjnych i technicznych zapewnia ochronę danych osobowych, w szczególności przed ich:
    1. udostępnieniem osobom nieupoważnionym,
    2. ujawnieniem albo utratą,
    3. zniszczeniem,
    4. nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych oraz informacji.

POLITYKA COOKIES

  1. Serwis https://rjsconsulting.pl używa plików cookies w celu dostosowania serwisu do potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych.
  2. Pliki Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty.
  3. Serwis stosuje Cookies wydajnościowe, zbierające informacje o sposobie korzystania ze serwisu, w celu zapewnienia jego lepszego działania, oraz Cookies funkcjonalne, pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki)
  4. Serwis https://rjsconsulting.pl wykorzystuje poniższe pliki Cookies:
    1. _utma – plik zapisywany na dysku komputera w trakcie pierwszej wizyty w serwisie. Plik zawiera unikalny numer identyfikacyjny, na podstawie którego narzędzia analityczne potrafią określić unikalnego oraz nowego użytkownika serwisu,
    2. _utmb – plik zawierający informacje na temat danej wizyty użytkownika w serwisie,
    3. _utmc – plik uzupełniający działanie pliku _utmb, ustalający konieczność indeksacji danej wizyty w serwisie internetowym jako nowej lub zaliczający wizytę do wizyt wracających,
    4. _utmz – plik zawierający informację odnoszącą się do źródła odwiedzin,
    5. PHPSESSID – plik utrzymujący identyfikator bieżącej sesji pomiędzy serwerem, na którym zainstalowany jest serwis https://rjsconsulting.pl a maszyną użytkownika,
  5. Poziom ochrony przed cookies można ustawić w swojej przeglądarce internetowej, aż do całkowitego blokowania plików Cookies. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, jednakże może także uniemożliwiać korzystanie z niektórych funkcji lub całkowicie uniemożliwić korzystanie z serwisu.
  6. Zmiana ustawień Cookies w najpopularniejszych przeglądarkach:
    1. Google Chrome: Z menu przeglądarki należy wybrać: Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” należy kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików Cookie:
      1. Usuwanie plików Cookie,
      2. Domyślne blokowanie plików Cookie,
      3. Domyślne zezwalanie na pliki Cookie,
      4. Domyślne zachowywanie plików Cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki
      5. Określanie wyjątków dla plików Cookie z konkretnych witryn lub domen
    2. Internet Explorer: Z menu przeglądarki należy wybrać: Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.
    3. Mozilla Firefox: Z menu przeglądarki należy wybrać: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”. O ciasteczkach (cookies) decyduje zaznaczenie bądź odznaczenie pozycji Akceptuj ciasteczka.
    4. Opera: Z menu przeglądarki należy wybrać: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane. O ciasteczkach (cookies) decyduje zaznaczenie bądź odznaczenie pozycji Ciasteczka.
    5. Safari: W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo, następnie wybrać poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszej strony. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close